Membrane de acoperis Dachowa

DachowaOrice acoperis, indiferent de natura lui, are nevoie si de alte elemente pe langa invelitoare propriu-zisa. Dintre aceste elemente, poate la fel de importante precum invelitoarea in sine, sunt membranele de acoperis.

In functie de rolul indeplinit, membranele de acoperis se clasifica in:

  • Folii anticondens – au rolul de a nu permite condesnului care se acumuleaza pe suprafata interioara a invelitorii sa patrunda in locuinta si simultan are rolul de a elimina umiditatea din interior. O folie anticondens are o foarte buna permisivitate la vapori si la aburi, in timp ce din exterior spre interior este impermeabila.
  • Bariere antiaburi sau bariere antivapori – au rolul de a controla schimbul de aer si vapori intre interiorul si exteriorul locuintei, O bariera de vapori are o permisivitate foarte scazuta la aer si vapori. Folosita impreuna cu o bariera termica, bariera antivapori imbunatateste performantele acesteia, asigurand un confort sporit locuintei.

Membranele DACHOWA sunt de o calitate superiara si se folosesc ca prim strat de invelitoare pentru acoperisurile cu panta (>20º inclinare) sub toate felurile de invelitori care sunt asezate pe sipci si contra-sipci pentru care a fost prevazut spatiu de aerisire.

DACHOWA protejeaza la fel de bine constructiile cu poduri pentru locuit (mansarde) cat si pe cele in care nu se locuieste.